A Szemem Fénye Alapítvány Testvér Támogató Programja

testver-program

Névadónk az elefánt: Hallották már azt a mondást, hogy az elefánt sosem felejt? 40-50 év távlatából is megismeri a társait, a környezetét és sok más dolgot is. Aki csatlakozik az Elefánt Klubhoz, ő is egy életre szóló élményt kap, és sosem felejti el a társait, barátait, rokonait.

 

Egy gyermek súlyos betegsége vagy elvesztése az egész családra hatással van: apára, anyára és a testvérekre egyaránt. A beteg gyermek egészséges testvérei megsínylik ezt az állapotot, hiszen a szülők figyelme – érhetően – a beteg gyermekükre, annak gondozására koncentrálódik.

 

A Szemem Fénye Alapítvány úgy gondja, hogy mind a gyermek szüleinek, mind a testvéreinek szüksége van támogatásra ebben a nehéz helyzetben.

 

Gyakran a testvérek nem merik megosztani szüleikkel aggodalmaikat, gondolataikat és félelmeiket, mert nem akarják tovább terhelni őket gondjaikkal. Ezért szeretnénk számukra egy olyan biztonságos közeget teremteni, ahol elmondhatják félelmeiket és érzéseiket a testvéri léttel kapcsolatban. Ez sokat segít a testvéreknek: kevésbé aggódnak, kevésbé érzik magukat egyedül.

 

Mit ajánlunk?


Az Elefánt Klub támogatást nyújt olyan gyermekeknek, akiknek a testvére valamilyen életet megrövidítő betegséggel küzd vagy már nem lehet közöttünk. A csoportba 6 éves kortól 18 éves korig várjuk a jelentkezőket. A jelentkezés folyamatos. A foglalkozásokra általában havonta egy alkalommal, egy szombati napon, korcsoporti bontásban kerül sor. Az Elefánt Klubban a testvéreknek lehetőségük van arra, hogy szakemberek vezetésével sok mulatságos játékban vegyenek részt, együtt gondolkodjanak és beszélgessenek a testvéri lét tapasztalatairól. A gyerekek támogatást kapnak egymástól és új barátságokat alakítanak ki. A legfontosabb pedig, hogy jól érezzék magukat: játsszanak, kézműves, ügyességi és egyéb gyakorlatokban vegyenek részt!

 

Bővebben