Szülőnek lenni konferencia

 

parentsA Szülőnek lenni konferenciát 2012 májusában rendezte meg az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara együttműködésben a Magyar Pedagógiai Társasággal és a Szülőnek Lenni Programmal.

A Szülőnek lenni tanácskozás célja, a Bologna-i folyamatban újszerű, a családdal közvetlen kapcsolatra felkészülő képzés résztvevőinek aktivitásával, a szülői civil mozgalmak, kezdeményezések részvételével a társadalmi közbeszéd részévé tenni, hogy szülőnek lenni a
legnemesebb hivatás, amely, mint minden más hivatás sok tudást, gyakorlatot igényel, és nagy felelősséggel jár. Legyen a társadalmi közbeszéd része, hogy a szülőség eredményességét erősíti, ha a szülők nemcsak az ösztöneikre, hanem a gyerekekről, a szülő-gyerek kapcsolatról felhalmozott tudásra is támaszkodnak.

 

A konferencián számos előadás hangzott el a szülői szerepekkel, az oktatási intézményrendszerrel, a családi és társadalmi helyzettel összefüggő problémákkal kapcsolatban, aminek a kivonatolt vázlata nagy méretben a szervezők facebook csoportjában érhető el.

 

foto:sxc.hu